Salvia Kryddsalvia

Salvia officinalis

Salvia är en vacker växt med silverfärgade blad och blå blommor. Salvia är god som krydda till feta maträtter. Finhackad salvia på ugnsstekt potatis är en delikatess.
Örten kan även anv. Som desinfektionsmedel, mal-medel och skönhetsmedel. Salvia gör mörkt hår mörkare, och är bra mot fet hy. Som medicinalväxt verkar salvian hämmande på saliv, svett och mjölk-produktionen. Den är dessutom blodsockersänkande och stimulerar gallsekretionen. Man kan förstå det gamla talesättet som säger"varför skall en människa dö som har salvia i sin trädgård, om inte därför att det inte existerar något medel mot dödens makt?"

Enhet Pris Antal
Portion25;-

« Tillbaka
Lagersaldo:4

artikelnummer:2701

Latinskt namn:Salvia officinalis

Såtid, månad:03-05

Årighet:fler

Höjd:40

Nyhet:Nej

Såanvisningar:sa.5

Antal frö:30-50