Sättvitlök Clédor

Allium sativum

NYHET!!! Medelsen, medelstor vit, vacker lök med ca 13 – 19 klyftor. Av alla nämnda sorter är detta den absolut bästa sorten för långtidslagring. Flätbar blast. Ingen halslök. Skördeklar 20 – 30/7.
Vitlök Allium sativum

Obs! Beställ i juli och vi börjar leverera i mitten-slutet av september!!

Att odla sin egen vitlök är inte bara roligt och nyttigt det är ganska lätt också. Du behöver en välgödslad, lucker och väldränerad jord. Plantera klyftor under perioden första september till första november eller så länge jordtemperaturen håller sej runt 5-7grader. Plantavstånd ca 15cm, radavstånd 25cm, planteringsdjup 6-7cm. Vitlöken rotar sig direkt och ibland kan det komma upp blad redan i november-december som tycks tåla mycket kyla. Färsk vitlök skördas från mitten av maj till augusti. Lagringslök skördas från mitten av juli till mitten av augusti beroende på sort. Vi tar emot beställningar från och med juli och levererar i september tom november i mån av tillgång. Skulle någon av sorterna ta slut ersätter vi dom med en likvärdig sort.
Vill du komma så nära 1 kilogränsen som möjligt så är det 8 lökar. Varje sättlök ger 9-12 klyftor.
Beställer du till andra produkter och vill ha dom omedelbart meddela oss, annars levereras dom med vitlöken.
Priset 24KR gäller en sättlök.


Enhet Pris Antal
Portion24;-

Tillfälligt slut.

« Tillbaka
Lagersaldo:0

artikelnummer:2149

Latinskt namn:Allium sativum

Såtid, månad:09-11

Höjd:30-50

Nyhet:Ja